Jumat, 07 Februari 2014

makanan khas kebumen (SENGKULUN)



ASSALAMUALAIKUM WR.WB
hai kawan-kawan semua ini loohh makanan khas kebumen asli Indonesia. Jenenge SENGKULUN . hehe . Aja mandeng saka rupa bentuk panganane nanging rasa khas kebumene. Uuueeenak lohh. Meski awit arupane sederhana nanging panganan iki laris loh ing kebumen. Kadang kala sering digawe ana ing acara-acara slametan , hajatan penganten , khitanan , lan sapanunggalane. 
Cara gawene gampang kok : 
ayoo ikuti cara gawe sengkulun , iki loh resepe lan cara gawene : 
Bahan-bahan :
500 gram tepung ketan
200 gram gula pasir
1 sdt garam
1 butir kelapa, parut
5 sdm air
Pewarna makanan (merah dan hijau)

Cara membuatnya :
  1. Siapkan mangkuk besar lalu masukkan tepung ketan, gula pasir, kelapa parut dan garam. Aduk-aduk dengan tangan lalu masukkan air putih.
  2. Bagi dua adonan, beri masing-masing pewarna makanan merah dan hijau (sesuai selera). Aduk kembali hingga warna tercampur rata.
  3. Siapkan pinggan anti panas, olesi dengan minyak goreng. Selanjutnya lapisi bagian dalamnya dengan daun pisang dan olesi kembali dengan minyak goreng.
  4. Masukkan adonan berwarna hijau lalu tekan-tekan hingga padat dilanjutkan dengan adonan berwarna merah tekan kembali hingga padat.
  5. Kukus adonan selama 25 menit.
  6. Setelah matang keluarkan kue sengkulu lalu potong-potong, siap untuk dinikmati.
Kepenak kan cara gawene , ora angel-angel pokoke , jenenge juga kota kebumen meskipun awit bentuke sederhana nanging cara gawene , bahan-bahane , pokoke kepenak tenan , rasane juga mak josss markotop hehe . 
monggoh sapa wae kang tertarik karo panganan khas kebumen , sumonggo dinikmati namung gambare hehe
saiki sengkulun langka kang ndemeni , soale wus akeh panganan kang lewih glamour saka sengkulun iki :( 
tur yoo akeh kang ora ngerti sengkulun iku kaya ngapa lan kaya apa bentuke . 
tapi yoo aja ngasek sengkulun khas kebumen iki sing wis akeh kang bisa gaweni aja dilaleake reseppe , tetep gaweni wae , akeh wong kang durung ngerti sengkulun tapi sekali coba sengkulun iku rasane khas banget , sekali coba terus coba lagi . ok !!
kanggo anane blog iki njlentrehake babagan sengkulun iku supaya sengkulun iku ora ilang saka kebumen iki , ayoo tingkatake  gaweni sengkulun .. selamat menikmati dan menyicipi :)
SEKIAN DAN TERIMA KASIH . MATURNUWUN 
WASSALAMUALAIKUM WR.WB

Tidak ada komentar:

Posting Komentar